Hietaman kyläkoulu

 Kuvat Markku Ruuska

Hietaman koulu aloitti toimintansa vuonna 1891 Möttölän talossa ja se on Äänekosken viheralueen vanhin koulu. Aluksi koulu toimi väliaikaisissa tiloissa, mutta vuonna 1898 valmistui koulurakennus, niin sanottu puukoulu, joka kaunistaa pihapiiriä tänäkin päivänä. Nykyinen koulurakennus, kivikoulu, valmistui 1953.

Koulun tilat peruskorjattiin ja laajennusosa rakennettiin vuonna 2005. Maaliskuussa 2007 valmistui uusin laajennus, johon tuli kaksi uutta luokkatilaa ja liikuntasali.

Lukuvuonna 2023 – 2024 koulussa on viisi perusopetusryhmää: 1. – 2. yhdysluokka, 3. luokka, 4. luokka, 5. luokka ja 6. luokka. Koululla on oma erityisopettaja ja esikoululuokka. Oppilaita on kaikkiaan 81 ja lisäksi koululla toimii Hietaman eskari, jossa on 7 oppilasta. Koululla järjestetään iltapäivätoimintaa eskareille ja 1.-2. luokkien oppilaille.

Hietaman koulu on Hietaman ja Parantalan kylien lähikoulu ja ison liikuntasalin myötä tärkeä liikunnan harrastuspaikka myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koulun pihamaalla on hyvin varusteltu leikkipaikka ja pelikentä. Koulun läheisyydessä on laavu, frisbeegolfrata, valaistu pururata/hiihtolatu, urheilukenttä, jääkiekkokaukalo ja lämmin pukukoppi.

Koululla on hyvä yhteishenki niin työyhteisössä, oppilaiden kesken kuin suhteessa koteihin ja Hietaman ja Parantalan kyliin.

Oppilaskunta ja kummioppilastoiminta koetaan tärkeiksi vahvuuksiksi. Tänäkin lukuvuonna neljäsluokkalaiset toimivat eskareiden ja viitoskuutoset 1- ja 2 -luokkalaisten kummeina.

Koulukuraattori Elina Lindholm käy koululla säännöllisesti ja on tarvittaessa saatavilla koululle noin viikon varoitusajalla. Kouluterveydenhoitajana jatkaa Marika Vänskä, ja hän käy koululla viikoittain tiistaisin kello 9 – 13. Tämän lukuvuoden alussa meillä on kaksi koulunkäynninohjaajaa, joista toinen vastaa myös iltapäivätoiminnasta.

Perinteisesti Hietaman koulun tavoitteena on ollut tarjota hyvää perusopetusta ja näin on jatkossakin. Tulevaisuudessa myös ympäristökasvatukseen ja tietotekniikan opetukseen tullaan panostamaan entistä enemmän.

Koulunkin puolesta voimme siis toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi!

Jos Sinulla on kysyttävää koulun asioista, niin ota yhteyttä.

Yhteystiedot

Hietaman koulu
Hietamantie 96
44170 HIETAMA
https://peda.net/aanekoski/perusopetus/hietaman-koulu

Rehtori Erkki Tani puh. 0400 115678 sähköposti etunimi.sukunimi@aanekoski.fi
Vararehtori Minna Tuikka puh. 040 610 9870 sähköposti etunimi.sukunimi@aanekoski.fi.

Vuonna 2012 Hietaman koulu valittiin Keski-Suomen Vuoden Alakouluksi. Perustelujen mukaan Hietama on pieni, alle sadan oppilaan koulu, jossa tehdään tosissaan töitä laadukkaan opetuksen luomiseksi.