Hietaman kyläkoulu

 

 Kuvat Markku Ruuska

Hietaman koulu aloitti toimintansa vuonna 1891 Möttölän talossa ja se on Äänekosken viheralueen vanhin koulu. Aluksi koulu toimi väliaikaisissa tiloissa, mutta vuonna 1898 valmistui koulurakennus, niin sanottu puukoulu, joka kaunistaa pihapiiriä tänäkin päivänä. Nykyinen koulurakennus, kivikoulu, valmistui 1953.

Koulun tilat peruskorjattiin ja laajennusosa rakennettiin vuonna 2005. Maaliskuussa 2007 valmistui uusin laajennus, johon tuli kaksi uutta luokkatilaa ja liikuntasali.

Oppilaita on syyslukukauden 2013 alkaessa peruskoulun puolella 93. Eskarissa oppilaita on 15, joista 11 on Hietaman koulupiiristä ja loput Honkolasta.

Perinteisesti Hietaman koulun tavoitteena on ollut tarjota hyvää perusopetusta ja näin on jatkossakin. Tulevaisuudessa myös ympäristökasvatukseen ja tietotekniikan opetukseen tullaan panostamaan entistä enemmän.

Koulunkin puolesta voimme siis toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi!

Jos Sinulla on kysyttävää koulun asioista, niin ota yhteyttä.

Yhteystiedot

Hietaman koulu
Hietamantie 96
44170 HIETAMA
p. 020 632 3034
http://peda.net/veraja/aanekoski/htma

Koulunjohtaja Arto Mäkinen p. 0400-262 465 arto.makinen@aanekoski.fi

Hietaman koulun keittokirja on mainio lahja!

Voit tilata sen esimerkiksi sähköpostitse: arto.makinen@ aanekoski.fi. Hinta on 20 € + postikulut.

Kirjan voi ostaa myös Äänekosken Citymarketista, Martin Kievarista tai koululta.

YLE uutiset/Keski-Suomi 7.3.2012

Hietama on Vuoden Alakoulu

Hietaman koulu Äänekoskelta on valittu Keski-Suomen Vuoden Alakouluksi. Perustelujen mukaan Hietama on pieni, alle sadan oppilaan koulu, jossa tehdään tosissaan töitä laadukkaan opetuksen luomiseksi. Valintojen takana on Keski-Suomen Luokanopettajien yhdistys.